På kino denne veka PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Pål Norman   

 

FILMOMTALAR FRÅ FILMWEB:

 

"Her er Harold"

En morsom og fandenivoldsk roadmovie med Bjørn Sundquist som den fallerte møbelhandleren Harold Lunde - som bestemmer seg for å kjøre til Älmhult i Sverige for å kidnappe IKEA-gründer Ingvar Kamprad.

Harold har sammen med sin kone Marny drevet Lunde Møbler med suksess i over førti år. Men så åpner IKEA et nytt gigantiske kjøpesenter, og det vegg i vegg med den lille møbelbutikken. Harold og Marny går konkurs og mister både butikk og hjem. I stigende fortvilelse og sinne bestemmer Harold seg for å ta hevn. Han skal kidnappe sin nemisis - IKEA-gründer Ingvar Kamprad. Harold setter seg i sin gamle Saab og kjører mot Sverige.

Den første han møter der er Ebba, en ensom , 16 år gammel jente som har rømt hjemmefra. Hun synes at kidnappingen er en strålende ide, og nærmest ved en tilfeldighet klarer det odde paret å bortføre Ingvar Kamprad. Desverre er Kamprad ganske så fornøyd med å bli kidnappet, og ser det hele som en mulighet til å promotere seg selv og IKEA….

Manuset er basert på en av historiene i Frode Gryttens bok "Saganatt". Gunnar Vikene som står bak filmer som "Himmelfall", "Trigger" og "Vegas" har både skrevet manus og har regien på "Her er Harold".

Sensur:  7 år  Speletid: 1t. 27 min.  Sjanger: Komedie

 

"Gone Girl"

Med Ben Affleck og Rosamund Pike i hovedrollene kommer endelig filmen Gone Girl på kino. Filmen er basert på den kritikerroste boksuksessen "Flink Pike", og er regissert av David Fincher.

På deres femte bryllupsdag rapporterer Nick Dunne (Ben Affleck) at hans kone Amy (Rosamund Pike) har forsvunnet. Politiet mistenker - nærmest av gammel vane - ektemannen. Nick bedyrer sin uskyld, men kan ikke forklare stadige løgner og mistenkelig oppførsel. På den andre siden blir Amy gjenstand for et mediesirkus som på letingen etter henne, -død eller levende, utspiller seg foran øynene på en verden som tørster etter avsløringer.

Amys forsvinning fører til en gjenklang av pirrende og brutale avsløringer, men spørsmålene som gjenstår er knivskarpe: Hvem er Nick? Hvem er Amy? Hvem er vi i et ekteskap - og i et samfunn - bygget på et ustabilt grunnlag av projiserte bilder og forkledninger?

Ben Affleck startet sin skuespillerkarriere tidlig, og var med i flere TV-serier og TV-filmer som barn. Sammen med sin venn Matt Damon ble han for alvor kjent da de skrev manuset til "Den enestående Will Hunting" (1997), som de også vant en Oscar for beste originale manus. I de senere år har han spilt i filmer som "Han er faktisk ikke interessert", "The Company Men", "The Town" og "Argo". (Filmweb)

Rosamund Pike regnes som en moderne og mangfoldig skuespiller som har fått internasjonal anerkjennelse for både hennes teater- og filmroller. Hennes tidligere filmroller inkluderer bl.a. "Pride and Prejudice", "Surrogates" og "Die Another Day".

David Fincher er en amerikansk filmregissør, kjent for å ha regissert bl.a. "Se7en", "Fight Club", "Den fantastiske historien om Benjamin Button" og "The Social Network".

Sensur:  15 år  Speletid: 2t. 28 min.  Sjanger: Drama/Thriller

 

Her kan du kjøpe billettar eller følgje med på billettsalget.

 

Ønsker du å annonsere på kino? Ta kontakt med:

Media Direct Norge AS

Kunderådgiver kinoreklame

Tone Ward

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Tlf. dir. 32205621

Mobil:  90040965